17 noiembrie, 2010

Meltenia, eterna terra nova

Intr-un Univers aproape paralel dar foarte asemanator cu cel in care ne aflam acum, Imperiul meltean devine marea putere a planetei. Vor conduce ei lumea spre absolut? Vor aduce fericire si iubire in lume? Sa vedem.

Episodul 1: Meltenii si gaura neagra

Dupa trei stiri despre violuri cu unelte agricole, crime, maini taiate, masini paradite si vieti traite dupa Legea Toporului, Antirealitatea TV si Parabolica 3 isi taie cu brisca programul pentru a transmite in direct de la sediul secret N.A.S.P.A. o conferinta de presa foarte importanta pentru viitorul Imperiului.
Marghioala, gospodina noastra de mare angajament, se opreste din calcatul ciucurilor de la covorul persan de pe perete si se lipeste violent cu gloabele oculare de sticla incandescenta a televizorului.
In sala de conferinte care seamana foarte tare cu bodega din gara Oltenita, isi fac aparitia patru astromelteni in halate cu buline galbene si se asaza pe taburelele pliante de pescuit ascunse dupa capra de taiat lemne.
Al mai rasarit dintre ei toti, Daniel Patnaudenuvede, baga microfonul in priza, pune Madonna la patefon si incepe sa vorbeasca pe tiganeste despre noua gaura neagra PDL90210 descoperita la sud de Focsani.
Atmosfera din sala de conferinte devine brusc insuportabila. Incep sa sune telefoanele, faxurile si soneriile, aerul se umple de injuraturi si duhoarea de shaorma cu ceapa, se scriu testamente, se face terapie de grup, ce sa mai, lumea se pregateste de dezastru.
In garsoniera ei, Marghioala isi trage poseta neagra in brate si-si mangaie burta si portmoneul. Un vis ii apare in teasta: ea, Petre Roman si o Dacie Sport galbena zburdand pe viitoarea autostrada suspendata catre Focsani, viitoarea capitala a Imperiului meltean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu