12 iulie, 2010

Adio, Imparate!

Probabil va ganditi la care "Imparat" ma refer. Va dau doar un indiciu: a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei (1999-2005). Da, ma refer la Lance Armstrong. Si de ce "adio"? Pentru ca ieri, in etapa a opta a Turului Frantei 2010, The Boss a pierdut orice sansa la tricoul galben. A cazut de trei ori si acest lucru a fost exploatat la maximum de adversari care, fiind condusi de o trena agresiva a celor de la Astana (Navarro, Tiralongo si Vinokourov), au creat o gaura imensa intre ei. Astfel, Alberto Contador are cale libera catre o noua victorie pe Champs-Elysees.
Nu sunt fan Lance Armstrong, dar, plecand de la premisa ca este nevinovat si povestea cu sucul de portocale este o gluma, merita tot respectul pentru ce a facut in lumea ciclismului. Vedeam ieri cum se indrepta resemnat spre sfarsitul cursei si cum nimeni din jurul sau, coechipier sau adversar, nu indraznea sa se uite la el. Toti care erau alaturi de el se uitau la spitele propriei biciclete. Poate uneori ne atasam prea mult de cei care au scris istorie si uitam de cei care o scriu cu noi de fata.

Si mai am un gand: la cat de ambitios este texanul, s-ar putea sa-l vedem anul viitor in sa chiar daca si-a anuntat retragerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu