31 mai, 2009

Vorbe I

Din cand in cand voi scrie cateva cugetari si idei. Pentru azi nu am decat sase. Citeste si gandeste.

- Gandirea este calaul lumii.

- Adevarul pe care-l sustinem ne reflecta imaginatia si persoana.

- Daca ai stii cu adevarat totul despre cel de langa tine, probabil l-ai detesta.

- Nu existi daca nimeni nu stie de tine.

- Tu esti o stea pe cer. Cei care conteaza pentru tine sunt stelele de langa tine, iar restul sunt intunericul zgomotos si rece.

- Speranta iti da putere, dar disperarea te face invincibil.

- Ordinele haotice ii fac pe oameni lasi, dar ordinele ferme ii fac eroi demni de lauda.

To be continued....

Dedicatie pentru Adrian

Bafta la bac astia care sunteti si sa ne vedem sanatosi in tabara :)

Sictirul e dama de companie

Sambata seara si nu am chef. Marele Sictir ma cuprinde asemenea unei pungi de plastic care inveleste sa zicem un kilogram de ceapa degerata. Incerc sa identific acest sictir ca fiind ceva material dar nu-mi iese. Este o chestie asa ca o basina colorata in mov-cacaniu dungat in argintiu si care pluteste in atmosfera asteptand parca victima. Parsiva treaba! Sictirul este un violator, dar un violator care foloseste un prezervativ spart si de fiecare data cand cineva naste un nou pui de sictir spune cu lacrimi in ochi: "Nu-i al meu domne. Am folosit protectie".
Ma gandesc ca el totusi poate e o femeie. Chiar ma? Ce ne facem daca sictirul este femeie? Cred ca ar fi blonda, urat vopsita de altfel, cu bartai nanau si dinti de grebla de nu-ti dai seama daca zambeste cu dinti sau daca beleste gingii. Cum o fi sa iesi in oras la o apa de robinet cu ea? Despre ce ai putea vorbi? Despre politica, despre religie, despre madulare si clitzi, despre retete oltenesti de ciorba, despre Mihaela Radulescu, despre copilul Nikitei, despre moarte, despre sapunul cu aroma de sapun, despre sistemul educational, despre foamea din lume, despre cainii vagabonti si tot asa pana te-ar viola si pe tine doamna Sictir.
Dar oare cum scapi de sictir? De ce ai nevoie? De o sticla de vischi? De un incendiu in casa? De o placinta cu dovleac? De o iesire in club sa dai din cap pe mixuri? (si vedeti ca e greu sa gasesti un mix bun) De un exorcist? De credinta? Habar n-am. O sa mai investigez si va zic eu.
Uite na si o melodie pe care sa va conectati la sictir (sa puneti 021 in fata):

Si de la doamna Sictir o poezie bonus.

Pe un drum prăfuit,
Merg bolnav si obosit,
Făr-a ştii din întamplare,
Care împarte aceea cărere.

Cărare prin deşert,
Am uitat cum e să iert,
Prea mândru ca să cer
Ajutorul lui Iupiter.

Tovaraşul meu de drum
Este Zephyrus cel bun
Care mă răcoreşte
Când Apollo străluceşte.

Mers-am pe acest drum,
Printre lavă, foc şi scrum
Până-n spate auzi
Paşi agili zi după zi.

Chipul ascuns era
O manta neagră purta,
Din spate mă apucă
Şi-n braţe mă sufocă.

Rece m-a înjunghiat,
De chin m-a descătuşat,
Din infern m-a ridicat,
Dragoste mi-a arătat.

30 mai, 2009

Mai sunt si exceptii..

Eu personal nu sunt un fan al trupelor rock aparute dupa anul 2000-2001, pentru ca pur si simplu nimic din ce am auzit si ascultat nu m-a impesionat si sunt de parere ca strutzo-camile precum Fallout Boy, Panic at the Disco, Jonas Brothers, Nickelback, si restul ratatilor imitatori fara voce de nimic nu fac nimic altceva decat sa traga in jos lumea si mai ales copii astia care acuma sunt in scoli generale si in viitor la liceu vor asculta niste pustani care se cred staruri rock doar pentru ca au o chitara in mana si canta in 3 note :| Vai de capul lor!!

In fine sa nu vorbim de dezamagirile mele muzicale...am ascultat de curand pe canalul zeu al muzicii bune VH1 o melodie..cantata de unii care cica se numesc 30 seconds to mars. Mah acuma nu stiam ce sa cred la inceput despre unii care au un nume de trupa ca asta.. dar a inceput melodia..si surpriza chiar m-a miscat un pic acolo in ureche..parca era ceva nou intr-adevar si chiar merita efortul. Acuma nu ii ridic in slavi doar spun ca baietii astia trebuiesc urmariti ca au un potential mai bun fata de ceilalti. E posibil sa ma insel nu am de unde sa stiu daca au valoare nativa in ei sau nu, las track-ul care m-a impresionat asa nitel, cred ca majoritatea ati ascultat-o dar deh eu sunt mai in urma...Si clipul e foarte frumos, sunt impresionat de imagini.

ps: o alta trupa aparuta dupa 2000 era, este Wolfmother, baietii aia sunt chiar wow!! au stilul ala Led Zeppelin in ei si l-au reprodus foarte frumos...va arat alta data;)

27 mai, 2009

Ceva adevaruri..

Se descurca ei nu?...


Si ceva de la mine :D

24 mai, 2009

R.I.P. John Bonham - drum solo

Va invit sa urmariti un zeu in plin moment de creatie din vremurile indepartate ale rock-ului clasic si care suna al dracului de bine si in zilele noastre.

22 mai, 2009

V-am zis eu !

Uitati ce am citit pe www.antena3.ro, astazi 22.05.2009:
"Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat , la Sfântu Gheorghe, că guvernanţii sunt cei care, prin acţiunile de marginalizare a membrilor comunităţii maghiare, îi determină să acţioneze pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc .

"Dacă erau deştepţi ar fi încercat să ne convingă că nu avem nevoie de autonomie, susţinându-ne prin buget, păstrând un procent proporţional al specialiştilor maghiari în instituţiile publice de stat. Un Guvern înţelept ne-ar fi dovedit că nu avem dreptate", a declarat Marko Bela, citat de Agerpres.

Acesta a mai adăugat că, în condiţiile în care maghiarii sunt marginalizaţi, guvernanţii nu dau bani pentru dezvoltarea zonei locuite de aceştia, iar membrii comunităţii sunt schimbaţi din funcţii pe criterii etnice, atunci, "în mod firesc, e nevoie de cealaltă soluţie, autonomia, pentru ca noi să decidem".

Marko Bela mai crede că relaţiile interetnice dintre români şi maghiarii sunt din nou pe cale să se altereze, după ce "au avansat cu paşi mici, relativ încet", în special, atâta timp cât şi UDMR a fost la guvernare.

Antena3.ro "

Hmm... Eu v-am zis ca astia o cauta cu lumanarea. Sa mai ziceti ca sunt nebun si xenofob.
El lesz jól ! (Sa traiti bine!)

21 mai, 2009

Atentie alegatori!

Majoritatea aveti drept de vot de ceva timp. Poate ati mai votat, poate ati refuzat sa votati din cauza prostilor de pe liste dar se apropie Europarlamentarele si trebuie sa va sesizez o chestiune interesanta si foarte suparatoare.
Pe liste Romaniei la Parlamentul European pe langa EBA si alte personaje cu succesuri este si extremistul ungur László Tőkés.

Acest domn care are vise indraznete pentru Transilvania precum autonomie si alte tampenii (poate chiar indepedenta) nu trebuie lasat sa ajunga in Parlamentul European. El va fi votat de ai lui si are toate sansele sa castige un loc.
Asadar va rog sa va duceti sa votati pe oricine altcineva decat individul asta. Propun un extremist roman si un patriot adevarat in persoana lui Corneliu Vadim Tudor.


Sa nu-i lasam pe cei cu vise care includ ciuntirea teritoriului tarii noastre sa ajunga unde nu trebuie. Sa fim destepti ca altfel ajungem ca sarbii.

19 mai, 2009

Fred @ work :))

Fred the architect =)) bah deci feriti-va de omul asta sa va deseneze case =))

16 mai, 2009

Zana Balenelor

No comment!!!!! Bucura-ti-va !!!





15 mai, 2009

Debitand

Am chef sa debitez. Nu poti face chiar ce ai chef mereu asa ca o sa profit de ocazie si o sa debitez. Despre ce? Habar n-am. Ar fi aiurea sa debitez despre ceva anume. Uite ma revolta faptul ca nu poti face ce ai chef mereu. Asta intra in conflict cu visul de a fi liber. Dar stai. Nu asta inseamna sa fi liber. Ca daca tu ai chef sa omori pe cineva ar fi bine sa te abtii. Deci clar. Trebuie sa poti face ce ai chef daca pofta ta poate fi indeplinita fara a afecta negativ persoanele din jur sau sa incalce regulile bunului simt. Da. Clar asta trebuie sa fie. Dar de ce dracu nimeni nu respecta asta? Acum serios de ce? Pentru ca probabil asa e natura noastra umana. Sa facem pe nebunii si sa ne batem joc de cat mai multi oameni din jurul nostru, dar Niccolo Machiavelli zicea ca atunci cand iti infrangi un dusman trebuie sa fi atent cate lovituri ii dai pentru ca s-ar putea ca mai tarziu sa-ti fie aliat. Al draq si Machiavelli asta ca bine le zicea.
In fine, sa revenim la subiect. Din pacate nu aveam subiect asa ca ne intoarcem la nimic. Da. Sa ne intoarcem la nimic. La acel nimic. NIMICUL PRIMORDIAL ! EVRIKA! Nimicul nostru mult iubit ! Arde-l-ar focu' si pe asta! Eu cred ca e nimic si dupa aceasta existenta. Da domne. Ce reincarnare? De unde atatea raiuri si iaduri? Nu fratica. Nimic. Te transformi in ingrasamant, energie neagra si amintiri. Poate cu amintirile sa faci treaba dar si astea trebuie sa fie in mintea cuiva. Stiu ca suna aiurea si toata lumea vrea sa nu fie altceva, sa fie viata de dupa viata. La naiba si eu vreau asta dar nu stiu daca asta este. Doar pentru ca tu crezi si visezi ceva nu inseamna ca asa este. Eu daca cred ca sunt cel mai destept si visez sa fiu cel mai destept nu inseamna ca de fapt chiar sunt.
Nimicul primordial oricum este o idee. Si cum Platon zicea ca lumea ideilor este interzisa oamenilor, nimicul primordial si viata de dupa viata nu fac exceptie.

14 mai, 2009

15 pasi :D

Lume, blogul asta a devenit mai mult o experienta muzicala pentru cei ce il acceseaza asa din cand in cand, si pentru mine e ok (bine) deoarece cuvintele tind sa ii plictiseasca pe oameni dupa 5 randuri. O sa mai impartasim si sentimente pe aici candva, dar momentan bagam niste muzica live ca sa mai simtim si noi ceva, pey nu?..mah melodia asta a fost cantata si la premiile Grammy anul asta dar mie personal mi s-a parut o mare varza dpdv muzical, cautati si voi pe net daca vreti, oricum din cate am ascultat varianta asta e cea mai acceptabila, o performanta artistica f impresionanta, o sa mai arat cu alta ocazie si niste miscari de manifestare muzicala pe scena live :))
Momentan hai sa va vad cum dati din palme :)

12 mai, 2009

Slagare de altadata



Ce vreti ma? Imi place :))

Olimpiada desen 2009 Tg. Jiu (arhitectura, sculptura, pictura, etc)

Cam tarziu postez asta ca olimpiada a fost de mult cam prin martie, dar acuma am gasit si eu pe cineva care a facut poze de pe acolo din cate am inteles conditiile au fost naspa de praf :| in fine, nu comentez nimic las doar un link. Sursa Visualart Forum.
http://picasaweb.google.com/nistor.denisa/OlimpiadaArte2009TgJiuLucrari#

10 mai, 2009

Calma eehh!! Calma...!

Sunday Chillex track, hai inchideti ochii si dispareti in lumea voastra :)

09 mai, 2009

Fucking disgrace

E sambata seara si m-am gandit sa scriu si eu ceva ca de la un timp nu contribui si se supara clanul nurcilor. Mda. Despre ce cacat sa scriu? Sa scriu despre sistemul de invatamant si gafele lor cu Nita Ghitescu si Ghita Nitescu? (remarc geniul lui I.L.Caragiale care a patruns in prostia si tampenia umana in puritatea ei deplina) Sa scriu despre politica si mici si astea? Sa scriu despre muzica? Sa scriu ceva util cu adevarat? Nu. Nu voi scrie nimic. Ba da. Uite voi discuta despre meciul de miercuri adica Chelsea - Barcelona. Sau nu. Nu voi discuta despre meci dar (exista un dar si nu e de la dumnezeu) voi prezenta niste momente hilare cu unul dintre cei mai carismatici si "interesanti" jucatori.
Sa ne radem cu Didier Drogba :D





Si ultimul care e clasic

06 mai, 2009

Uau..

In timp ce ma uitam pe iutube dupa clipuri, concerte, asa am dat de un moment de...nici nu stiu cum sa ii spun, adica nu am vazut pe nicaieri asa ceva si mi s-a parut foarte eroic...si mai ales continuarea. In timpul song-ului live lesina unu in primul rand, so Thom opreste muzichia sa faca ordine...:)) foarte tare! si mai tare e continuarea: de parca nu s-a intamplat nimic...mda oameni buni, frumos gestul. Let the video speak for itself :

03 mai, 2009

Ce mah, unu mai romanesc? =))

I-auzi neamule ce urla tembelizoarele :unu mai romanesc, doi mai tineresc...daca ar fi sa o iau logic ar urma trei mai batranesc si patru mai muncesc. Vanghelieee arunca cu micii prin parcuri, lumea (adica comunistii si tiganii) a iesit la cules, ca doar e gratis, altii au fugit cu saracia pe la mare sau munte, si dupa o ploaie rapida s-a terminat:)) Mah ce oameni, ce popor umilit de ei insisi..phaaa. Stau sa ma gandesc, am urmarit azi singura emisiune care merita vazuta la prostv : Apropo TV o cheama, o recomand tuturor caci pica bine duminica pe la 2, si parca am avut o revelatie :)) Intr-adevar suntem un popor diperat dupa mancare in mare sarbatoare. 1-3 mai ne rupem in gratarele si tot ce include pachetul, de paste iarasi golim magazinele de paine si restul, iar Craciunul si revelionul pun capac peste tot. Geniala emisiunea. In fine, au trecut sarbatorile pe moment, ne intoarcem la vietile noastre patetice, fugim ca sclavii sa ajungem la munca/scoala ca odata ajunsi acolo ne dam cu capul de pereti sa plecam mai repede acasa, cercul vietii continua, florariile cu tigani de la colt de strada inca mai exista, cabinele ratb sunt la fel de inghesuite si aiurea plantate, masinile tot pe acolo sunt parcate, strada si trotuarul tot la fel de inguste au ramas, blocurile, pe care le iubesc ne urmaresc in continuare, stirile tot alea sunt. Deci in concluzie :niste jenibili, hai draq la o bodega sa bem o bere a halba si ne bagam pula in ea de viata, nu ascultati ce spun vedetele sau artistii la tv ca sunt niste impostori in cautare de admiratie falsa, hai sictirus, hakuna matatta! Here's my impression of unu mai..clip cu marmote :)) nu serios urmariti ca e bun

02 mai, 2009

Woohooo, when i feel heavy metal!...

Yeah baby! Blur se reunesc sa cante live la Glastonbury 2009, asta anunta si faptul ca vor scoate si ceva nou pe viitor, dar momentan asta e bine: they're back! Un pic mai maturi dar tot aceeasi sunt :D Vremea anilor de glorie a britpop-ului se vor face din nou auziti in aer liber, pacat ca nu avem si noi festivaluri decente, la noi vin pishati d-astia cu b'estfest cu rahati de la mtv :( Un lucru e clar muzica buna vine din Anglia tataaa! The Beatles, The Stone Roses, The Smiths, The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Police, Dire Straits, Sex Pistols, The Clash, Radiohead, Portishead, Massive Attack, The Cure, R.E.M., Pixies, Pink Floyd, Nirvana, Stooges...etc ati inteles ideea, si faza e ca inca mai scot si in vremurile astea intunecate si inecate de R&B si rap jegos, inca mai scot oameni buni. In fine God save the Queen! Luati si ascultati de va documentati :D:D si nu fiti rai ca asta e muzica pentru adolescenti in floarea varstei adica oameni tineri asa ca stereotipurile sunt pentru lasi, si oameni buni mai lasati si voi impresii, comentarii ca asta e blog deschis ideilor si opiniilor wtf?






Ar mai fi dar restul le-am postat pe aici imprastiate.TRAIASCA YOUTUBE!!