15 mai, 2009

Debitand

Am chef sa debitez. Nu poti face chiar ce ai chef mereu asa ca o sa profit de ocazie si o sa debitez. Despre ce? Habar n-am. Ar fi aiurea sa debitez despre ceva anume. Uite ma revolta faptul ca nu poti face ce ai chef mereu. Asta intra in conflict cu visul de a fi liber. Dar stai. Nu asta inseamna sa fi liber. Ca daca tu ai chef sa omori pe cineva ar fi bine sa te abtii. Deci clar. Trebuie sa poti face ce ai chef daca pofta ta poate fi indeplinita fara a afecta negativ persoanele din jur sau sa incalce regulile bunului simt. Da. Clar asta trebuie sa fie. Dar de ce dracu nimeni nu respecta asta? Acum serios de ce? Pentru ca probabil asa e natura noastra umana. Sa facem pe nebunii si sa ne batem joc de cat mai multi oameni din jurul nostru, dar Niccolo Machiavelli zicea ca atunci cand iti infrangi un dusman trebuie sa fi atent cate lovituri ii dai pentru ca s-ar putea ca mai tarziu sa-ti fie aliat. Al draq si Machiavelli asta ca bine le zicea.
In fine, sa revenim la subiect. Din pacate nu aveam subiect asa ca ne intoarcem la nimic. Da. Sa ne intoarcem la nimic. La acel nimic. NIMICUL PRIMORDIAL ! EVRIKA! Nimicul nostru mult iubit ! Arde-l-ar focu' si pe asta! Eu cred ca e nimic si dupa aceasta existenta. Da domne. Ce reincarnare? De unde atatea raiuri si iaduri? Nu fratica. Nimic. Te transformi in ingrasamant, energie neagra si amintiri. Poate cu amintirile sa faci treaba dar si astea trebuie sa fie in mintea cuiva. Stiu ca suna aiurea si toata lumea vrea sa nu fie altceva, sa fie viata de dupa viata. La naiba si eu vreau asta dar nu stiu daca asta este. Doar pentru ca tu crezi si visezi ceva nu inseamna ca asa este. Eu daca cred ca sunt cel mai destept si visez sa fiu cel mai destept nu inseamna ca de fapt chiar sunt.
Nimicul primordial oricum este o idee. Si cum Platon zicea ca lumea ideilor este interzisa oamenilor, nimicul primordial si viata de dupa viata nu fac exceptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu