17 septembrie, 2010

Aşa, deci ... de la CVT citire!

Făceam curat prin biblioteci şi am găsit un număr din România Mare. Este numărul douazeci şi trei din 9 noiembrie 1990. Ce vremuri! Ce frumuseţe! Ce zăpăceală!
Prima pagină, un citat după Petru Rareş: "Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât!" (chiar îmi place), o poză cu Octavian Goga şi Mareşalul Ion Antonescu, o poezie modestă intitulată "La castelul de Ciucea", scrisă de Justin Ilieşiu, o referire la actualitatea clasicilor cu un fragment dintr-un articol scris de Octavian Goga în "Journal de Geneve" în 1919 şi un articol scris de Corneliu Vadim Tudor cu un titlu cât se poate de sugestiv: "Atenţie la U.D.M.R.!".
Articolul este imens. Vă prezint câteva fragmente din el.
"Niciodată n-aş fi bănuit că România poate ajunge într-o situaţie atât de dramatică: să fie pandită mai mult de pericole interne decât de pericole externe. În condiţiile în care pretutindeni în lume are loc o resurecţie a sentimentului mândriei naţionale, o mai atentă şi mai prevenitoare menajare a demnităţii, a specificului, a tradiţiilor fiecărui stat - la noi drojdia străzii a pus stăpânire pe o mare parte a presei şi agită spiritele în direcţia contrară intereselor majore ale neamului românesc, a intregii noastrea istorii.
[...]
Acum e vremea marilor averi încropite în fugă, pe furate, fiecare ar vinde pe fiecare numai să-i fie bine, să intre şi el în contact cu vreo firmă de ştiuleţi sau balcheuri de prin apus, oricât de mică ar fi, oricât de fictivă, pentru a-şi vinde marfa: iar această marfa nu este altcineva decat el însuşi. La nivel economic, asta se cheamă găinarie, la nivel politic - trădare de ţară. Şi de vină nu este numai şi numai pleava noastră balcanică atât de compozită, cu vreo 7 spiţe de sânge pe lanţul generaţiilor, toţi găgăuţii şi guşaţii, cum le zicea Eminescu, care sufocă ţara asta şi confundă ospitalitatea cu prostia, cu slăbiciunea. Nu credem în puritate etnică totală, nu absolutizăm importanţa elementelui autohton, dar o sumară privire în ograda celorlalte ţări europene ne arată că dominanta într-un stat trebuie să o reprezinte naţionalitatea de bază.
[...]
Ni se va răspunde că în România situaţia e alta, că minoritaţile de la noi sunt venite de sute şi sute de ani, că aici e ţara lor şi n-au unde să se ducă. Perfect adevărat, aici este ţara lor, îi iubim pe toţi deopotrivă, dar cu o mică condiţie, dacă se poate: în excesul lor de grijă faţă de ţara asta, să nu facă să ne simţim noi străini în casa noastră, pentru că atunci nu e bine şi se schimbă datele problemei.
[...] stimaţi minoritari, nu provocaţi marea masa a populaţiei romaneşti, acceptaţi o reprezentare proportională în funcţiile de conducere, nu consideraţi că România este un sat fără câini, pentru că vă inşelaţi amarnic.
[...]
Mai nou se practică şi o formă de şantaj: nu-i deranjaţi pe unii şi pe alţii că nu ne vor mai da nimic, nu vor mai sosi ajutoare - de parcă ne-ar fi dat cineva ceva pe gratis pâna acum, de parcă ar face vreun străin vreun act filantropic, când asta ar însemna pieirea lui ca afacerist, de parcă ar trebui să ne comportăm mereu ca nişte milogi ai lumii, când realitatea e tocmai pe dos, adică toţi au furat de aici de-a lungul istoriei!
[...]
Întorcându-ne la problema care ne frământă, vom spune că tentativa aceasta de fărâmiţare a teritoriului naţional este precedată de încercarea de a fărâmiţa însuşi poporul român. De a-l umili. De a-l aduce în sapă de lemn. De a-l face să coboare atât de jos, fără mâncare, chiar fără apa vitală, încât să ajungă la capătul puterilor şi să spună: << Fie ce-o fi, să ne ia pe gratis, cine-o dori, numai să trăim! >>
[Aici este o lista masivă cu dovezi despre încercările maghiare de a crea o mişcare subterană cu scop terorist si aparatură occidentală. Nu sunt actuale aşa că le evit. Urmează concluzia. ]
Ei nu fac politica statului roman, ci pe aceea a statului maghiar, drept pentru care solicităm din nou forurilor puterii noastre: 1) Desfiinţarea prin lege a acestei organizaţii extrem de periculoase pentru statul român (UDMR); 2) Expulzarea imediată a liderilor săi. Altminteri vom avea mari probleme în viitorul foarte apropiat şi ne este teamă că ceea ce nu vom rezolva acum prin lege şi fermitate naţională, va trebui să rezolve armata cu tunul. Atât Ungaria, cât şi vârful de lance îndreptat spre inima României, UDMR, uneltesc prin toate mijloacele la dezmembrarea statului nostru naţional. Treziti-vă români, patria este în pericol de moarte!"

Vă las să decideţi voi dacă are dreptate. Cu referire la durata în care efectele negative îşi vor face simţită prezenţa, estimarea este greşită. Dar asta nu exclude existenţa reală a acestor probleme şi demersuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu