20 noiembrie, 2009

Review Dragon Age: Origins

Magnific !!! Doar asa pot incepe acest review. Nu exagerez si nici nu ma hazardez. Pur si simplu, Dragon Age este magnific. Din punctul meu de vedere, a urcat daca nu pe primul loc, atunci cu siguranta este in primele trei pozitii pentru cel mai bun RPG of all time. Baietii de la Gamespot l-au pus pe doi dupa clasicul Diablo la cele mai bune jocuri, indiferent de tip!
Dar gata cu laudele si sa va prezint si jucaria. Povestea este cu un inceput stas: iti alegi un personaj din cele trei rase(om, elf si dwarf), isi alegi tipul de luptator (mage, warrior, rogue) si locul de bastina (oras sau sat). In functie de ce alegi, acolo vei incepe jocul. Eu am ales un Rogue Elf din oras. In orice caz, tu ajungi intr-un fel sau altul sa fi admis intr-un grup de luptatori de elita numiti The Grey Wardens si participi la o mare batalie alaturi de regele Fereldenului (statul in care se desfasoara actiunea). Batalia este o infrangere usturatoare, in care isi pierd viata regele si seful Wardenilor, ca urmare a unei tradari. Tradatorul ajunge sa conduca regatul si tu trebuie sa strangi o armata ca sa-l infrangi pe el si apoi pe hoarda de Darkspawn (niste imputiti care seamana cu orcii). Faci diverse misiuni ca sa castigi increderea si ajutorul regatului dwarfilor, templierilor, elfilor dalish si oameniilor din Redcliffe.
Dupa toate astea, te indrepti spre capitala unde infrangi hoarda de Darkspawn si pe liderul lor Archdemonul.
In timpul luptei, tu controlezi patru eroi. Le oferi rol tactic, le zici ce arme sa foloseasca, ce tip de unitati sa atace etc etc. Ai o varietate destul de mare de eroi cu care iti poti completa echipa, dar din punctul meu de vedere, primul "patru" trebuie sa fie format din doi warriori, un mage ca suport si un rogue pentru a deschide cufere, usi, dezamorsa capcane, planta capcane, etc. Ai arme si armuri cacalau. Cu skillul necesar iti poti crea singur potiuni si bombe. Ai si niste obiecte speciale pe care le oferi cadou la colegii de arme ca sa le creasca loialitatea.
Ca in orice RPG, cresti in level si-ti dezvolti noi scheme de lupta pentru ce tip de arme folosesti: arce sau arbalete, sabii sau topoare grele sau perechi de arme cu o sabie lunga si un pumnal. Indiferent de stilul pe care-l alegi, miscarile de lupta fac diferenta intre victorie si mesajul cu "Your journey ends ...".
Grafica este exceptionala. Poti juca cu camera third person sau RPG clasic cu vedere de deasupra. Indiferent cum ar fi detaliile sunt grozave. Muzica este foarte reusita si aduce pe alocuri cu un Lotr. Controlul eroilor se face foarte usor, astfel incat si un cimpanzeu il poate juca cu succes.

In incheiere, aceasta combinatie intre RPG-ul clasic, Oblivion si Dark Messiah este un carcalac de succes. I se acorda nota (tobele va rog!) .... 10.50.























Un comentariu:

  1. grrr mie nu-mi merge, lasa k o veni vremea cand oi avea un quad-core si restul de ma voi juca crysis 2 si in background dau alt-tab si ma joc assassins's creed 3..si cu winampul deschis =))

    RăspundețiȘtergere