26 februarie, 2009

Freeman's Mind









Viata frate :X

23 februarie, 2009

Ora de muzica: Common



Lonnie Rashid Lynn sau Common ( mai demult chiar Common Sense) este un rapper din Chicago care mie-mi place deosebit de mult.
Ma rog nu o sa povestesc despre viata lui pentru ca nu e drogat, betiv sau criminal in serie deci nu am ceva deosebit de povestit. E om normal presupun.
Insa despre muzica sa pot vorbi cate ceva. E rap linistit de oameni normali cu versuri destepte si beat-uri complex de simple. Este muzica cu mesaje inteligente deci daca cautati "pussy" "bitch" "get money" si de astea ati gresit adresa.
In ultimii ani a lucrat mult cu Kanye West iar in trecut a colaborat cu De La Soul, Mary J. Blige si cei din gruparea Soulquarians : ?uestlove, Bilal, D'Angelo, Erykah Badu, J Dilla, Mos Def, Q-Tip si Talib Kweli.

Ideea este ca merita sa incercati a asculta macar de curiozitate.

Discografie
- 1992: Can I Borrow a Dollar?
- 1994: Resurrection
- 1997: One Day It'll All Make Sense
- 2000: Like Water for Chocolate
- 2002: Electric Circus
- 2005: Be
- 2007: Finding Forever
- 2008: Universal Mind Control

I Used To Love H.E.R. de pe Resurrection :D

Ora de muzica: Blur


Trupa englezeasca de la Londra de acasa, cantatori de un fel de roack. Au combinat mai multe genuri dea lungul carierei dar sunt cunoscuti pentru influenta lor asupra britpop-ului, un gen de muzica asa mai alternativ cu indie..dar combinati british cu pop si asta iese. Din cate am ascultat eu asa, primele albume sunt un fel de ironie asupra vietii cotidiene a britanicului de rand, un fel de haha, glume. De asemenea sunt reprezentativi pentru anii 90' stilul lor este evident unul low profile dar vrand, nevrand au ajuns celebri pe la ei in perioada aia.

Au avut si de suferit, certuri, neintelegeri ca la toata lumea, intr-un final chitaristul Coxon a luat-o la plimbare prin 2001 trupa intrand intr-un hiatus mai dubios. Cei 3 ramasi au scos Think Tank in perioada aia un album influentat foarte mult de vocalistul Damon Albarn, care tot prin aceeasi perioada a lansat fenomenul Gorillaz. Da, el este in spatele proiectului Gorillaz vocea este a lui, ideile sunt in mare parte a lui, fiind ajutat de cativa parteneri si prieteni.

E complicat de explicat cum sta treaba asa cu baietii astia da ideea e ca au o muzica usoara, frumoasa, buna in loc de "buna dimineata" si chiar happy si colorata. Daca stii si engleza si intelegi versurile e de ajuns, mai cautati pe wiki detalii. Intr-un final cica se vor reuni in 2009 (adica Coxon is coming back) incercand sa vada daca mai merge mojo-ul.

Pe la americani au devenit cunoscuti prin 97' cand au scos hit-ul arhicunoscut "Song 2" pe care multi il recunosc, trupa sustinand ca a fost o joaca de a restiliza track-ul de la Nirvana "Smells Like Teen Spirit" si uite ca a iesit ceva ce americanilor le-a placut si de atunci trec si pe acolo sa concerteze. Va recomand toata discografia (w00t !!) e una de colectie pentru anii 90', ca asta de prin 2000 incoace se ineaca pe zi ce trece cu incercari lamentabile de a atrage un public mai "intelectual" asa (lasa-neee, lasa-neee !!). Ma rog am debitat destul, las un clip pe aici asa de impresie dar va recomand sa mai cautati si altele : Beetlebum, Parklife si Coffee and Tv, ca sa va formati (cine are chef) o impresie artistica, si un feeling (huoooo, mai taci!!), daca nu back to MTV sa va mai linistiti. To be continued..

20 februarie, 2009

19 februarie, 2009

Naturally 7

De ceva timp am descoperit aceasta trupa excelenta. Nu comentez prea mult voi lasa video-urile sa spuna tot ca la interogatoriu.





Ora de muzica : Korn




Ceea ce voi scrie azi e un inceput pentru ce va urma in ceea ce priveste gusturile muzicale ale generatiei manelo-house.

Astia este o trupa de manelo-rock ce au debutat in -guess where- America :D Sunt arhicunoscuti printre randurile roacherilor deoarece cand s-au lansat prin anii 90 (perioada de aur a muzicii in general) au lansat odata cu ei un stil nou de galagie si anume nu metal. Astia au influentat cel mai mult genul asta nu metal la inceput primele lor albume sunau foarte agresive, tobe patrunzatoare timpanului parca sunt ritmate pentru un Kalashnikov, basul acela slapuit cu inspiratie hip-hop iar versurile destul de negre si cu o atitudine 'fuck you state of mind'. Pe scurt oamenii isi exprimau neplacerile si esecurile in randul relatiilor cu prietenii, familia, iubitele, etc...persoane fizice. De asemenea au venit cu un stil nou de imagine pe scena, erau ceva de genul intr-un subsol intunecos, niste tzoale adidas track suit, codite de mai multe feluri si stilul cocosat de a te zbengui, foarte cool atunci, si parerea mea e ca e si acuma, daca stii cum.

Dupa ce au scos 3 albume rasunatoare si galagioase ca sound, etee ca s-au dat pe brazda. Un chitarist cica l-a gasit pe Iisus ( se pare ca nu avea o viata prea fericita, cu amfetamina si droguri cu bautura nu prea avea un viitor si cica intr-o zi i-a trimis ala de sus un sms sa vina la El)si si-a dedicat viata lui facand o baie in raul Iordan baptizandu-se (cred ca asa se scrie). Unu a plecat restu au ramas si au scos niste albume si niste piese de rahao numai bune de scos banii si atat. Sound melodios, solistul saracul nu prea mai poate, ce sa mai...viata dupa 2000.

In prezent au mai ramas decat 3 din vechea trupa solistul Jonathan Davis, basistul "Fieldy" si chitaristul "Munky", tobosarul e nou ca ala vechi nush ce treaba are.
In prezent ard gazul prin lume cica, participa la turneul la fel de arhicunoscut "All in the Family" la americani, si cam atat.

Personal va recomand primele 3 albume care sunt geniale, au atmosfera aia de '90 incorporata, celelalte sunt mai pentru d-astia melodiosi si dubiosi. In final sunt niste clasici in materie de muzica manelo-rock, au venit cu idei noi cat au putut si au lasat loc la altii sa contribuie la acest gen nu metal ( o sa vedeti mai tarziu ). Care vor mai multe detalii sa caute pe wiki acolo o sa gasiti detalii en gros. To be continued..

17 februarie, 2009

F.E.A.R. 2 Project Origin Review

Da a aparut si la noi crackuit corespunzator. Fiind un fan declarat al primului F.E.A.R. nu am putut face altceva decat sa-l iau degraba sa-l instalez si sa ma joc. Jocul este facut de Monolith Productions dar il vand baietii de la Warner Brothers Interactive Entertainment.
Povestea este aceiasi. Drone tembele facute de stat ptr dominarea mondiala si care sa raspunda la ordine date prin telekinesis (a.k.a. Replica ) si soldatii unei firme Armacham iti vor capul pentru ca te bagi in treaba lor. Pe deasupra o mai ai si Alma pe capul tau care de la un anumit punct in joc iti cam vrea fuduliile date prin sos de tomate.
Ma rog ideea este ca tu te cam bati cu toti.

Bune:
- s-a imbunatatit faza cu slow-mode
- ne-au bagat si robot de ala si apuci sa tragi si cu tunul deci :D
- grafica este exceptionala desi este mult diferita primului F.E.A.R.
- muzica si ambianta sunt exceptionale
- poti fi siguri ca ti se ridica parul pe spate in unele momente

Rele:
- AI este incredibil dupa parerea mea mai prostut
- dusmanii sunt mai plictisitori decat primul
- povestea este aiurita
- am citit ca multiplayerul din pacate suge
- ai baterie infinita la lanterna deci si-a pierdut din haz :(

Per total ii voi acorda un 9,5. Cheers!













13 februarie, 2009

Remember The Fresh Prince?

tele7 abc dupa scoala eheee ce vremuri, si mai pe dupa masa hercule si xena, iar in week-end-uri desene animate de calitate la ora 7 eram treaz :D



11 februarie, 2009

Pac-pac cu oligarhii

NOU !!! Acum puteti oferi informatii despre posibile spagi si pile doar ridicand receptorul si spunand buna ziua la urechelnita de serviciu.

Bazeus

Zeul zeilor in mitologia democratiei postdecembriste.

10 februarie, 2009

Fast-food corect


Fiecare cu ce poate.

08 februarie, 2009

Shaun White Snowboarding


Datorita colaborarii cu un boarder, Ubisoft a reusit sa ne impresioneze,pe mine cel putin,cu acest simulator de snowboarding.
Ceea ce am ramas surprins a fost faptul ca engine-ul pe care il foloseste ubisoft este acelasi ca al "best seller-ului" precedent Assassin’s Creed. Jocul este perfect atunci cand nu mai ai chef de nimic si vrei sa te destinzi ...

Plusuri:
+trick-urile se pot executa foarte usor,impreuna cu un gamepad jocul este o placere ;
+Jocul este peste alte simulatoare de acest gen;
+batai cu bulgari de zapada
+custom character: iti editezi personajul,iti cumperi placa,costume de snowboard,ai anumite upgrade-uri in functie de partea pe care te axezi: freestyle,speed, blabla...
+multiplayer-ul este genial: daca te plictisesti de singleplayer , mai poti pierde vremea cu prietenii ;
+soundtrack-urile nu sunt foarte rele;

Minusuri:

-chiar daca impresioneaza prin gameplay si grafica...jocul este oarecum monoton,m-am plictisit intr-o zi de el;
-multe bug-uri;

Nota personala... : 8 :)
Ca sa va faceti o idee despre joc :
-

Hai sa mai destindem atmosfera...

Cand eram mai mic chiar aveam o intentie sa imi cumpar un skateboard...nu stiu de ce mi se parea fascinant ce poti face cu o bucata de lemn pe 4 roti (celalalt motiv a fost THPS3 :P )...Acum ma uit la clipul asta si nu imi pare rau ca nu am incercat =)) .... no kids 4 him =)) observati cat de gentil ia stalpul in brate :X ... apropo : "nu incercati asta acasa " :))

07 februarie, 2009

FIFA 09 Review

Baietii de la EA Sports inca fac treaba buna. Dupa parerea mea 09 este peste alte editii.
Bune:
- grafica este sclipitoare
- gameplay-ul este deosebit de realist
- be-a-pro mode este ok de tot desi uneori e greu sa controlezi daca joci pe third person camera
- manager mode este bine pus la punct desi la fel ca si la 07 si 08 se blocheaza daca ai peste 30 de jucatori (asa imi place mie :|)
- sunetul este ok
- poti juca ca jucator pe net
Rele:
- nu merge online fara varianta originala
- update-urile sunt scumpe
- portarii sunt toti rude cu carlos

Per total merita un 9.












K1 in sutana

Duminica 9 noiembrie 2008
Preoţi greci ortodocşi şi armeni s-au bătut în Biserica Sfântului Mormânt din oraşul Ierusalim, unul dintre cele mai importante locuri ale creştinătăţii. Biserica este in grija unor musulmani iar conflictul a fost aplanat de evrei.
Sa privim cine a castigat la puncte. Eu zic ca ala in rosu merita centura de anafura.

06 februarie, 2009

The Curious Case of Benjamin Button


Well...ce sa fac eu in minunata zi de vineri...si cand zic minunata nu exagerez...afara a fost prea cald pentru luna asta cel putin .Pentru ca nu am iesit din casa,m-am uitat la acest film despre care am auzit face furori. M-am inarmat cu o cana enorma de cafea,ca na...e lungmetraj...are aproape 3 ore. Filmul cica este o adaptare dupa nuvela lui Scott Fitzgerald de prin 1920.
Ok...acum sa nu plictisesc...despre ce e vorba in film?
Pai ideea de baza a filmului este ca personajul princilpal...Benjamin Button este un pic diferit fata de ceilalti...de ce zic asta? Pentru ca el s-a nascut batran...iar fiecare an ce trece il face mai tanar. Cum adica s-a nascut batran? Pur si simplu suferea de o "boala" de care desigur ca nu a auzit nimeni....el se naste la 80 de ani...si in timp ce "creste" .... el intinereste . La nastere, mama acestuia moare, iar tatal, credea ca fiul sau este un monstru...copilul avand fata zbarcita a unui mosneag. Acesta il abandoneaza pe copil langa casa unei femei de culoare , care avea grija de batrani.
"Big momma" aceasta se induioseaza cand vede copilul si il creste ca fiind al ei. Copilul alias bosorogul tanar....creste cu ceilalti mosnegi si ii vede pe toti cum mor...numai el intinerind. Invata sa cante la pian,se imprieteneste cu o fata roscata de vreo 7 ani....(nu e corupere de minori...si el era tot la fel de in varsta doar ca nu o arata =)) ) . Acest Benjamin la varsta sa "inaintata" sau nu...se angajeaza pe un vas maritim,fiind pasionat de necunoscut.
O faza tare din film este cand acest comandant al navei ,il intreaba pe Benjamin "daca i se mai scoala " la varsta lui....la care el raspunde ca da,doar duminicile:))) ...apoi comandantul il intreaba cand a fost ultima oara cu o femeie....raspunsul era desigur ca niciodata....intrucat el avea 7 ani .... Comandantului i se face mila de Button si il duce la un bordel....cireasa de pe tort este berea pe care o bea dupa partida de sex, astfel incat BB (Benjamin Button)se imbata dar nu uita niciodata acea seara mirifica pentru el :)) . Toata aceasta poveste este spusa de o baba pe patul de moarte catre fiica sa , amintind de exact aceeasi idee ca in Titanic....aceeasi baba care isi aminteste de tinerete. In acest film...baba este tanara roscata de care vorbeam...iar fiica acesteia,se va afla ca este fiica ei cu benjamin. Personajul nostru principal,BB, ....ia parte la razboi, se indragosteste de o alta baba (fosta inotatoare)....iar cand face 27 de ani (in tot acest timp el intinerind considerabil) se intalneste cu vechea lui prietena din copilarie...roscata,cu care ajunge sa se "combine" . Aceasta a fost balerina...dar soarta face datorita unui accident de masina,sa nu mai poata practica baletul.Ea se muta cu Benjamin...incepand astfel o frumoasa poveste de dragoste. In acest moment amandoi sunt "tineri " in adevaratul sens al cuvantului.Benjamin devine "cool" :isi ia motocicleta ... barca...ochelari de soare de fitze si se distreaza alaturi de roscata in duplexul cumparat.Totul e perfect pana cand BB afla ca femeia lui e insarcinata. O teama il cuprinde....aceea ca fiul/fiica lui sa nu se nasca cu aceeasi problema ca el....Intr-un final tipa naste o fata complet sanatoasa...dar Benjamin este nevoit sa plece intrucat nu vrea ca roscata sa trebuiasca a-l creaste si pe el alaturi de fiica sa. La sfarsit...cei doi se revad,roscata ajunge baba, iar Benjamin devine prunc....murind in bratele acesteia.
Fiind un happy ending....moare si baba in final , dupa ce ii spune fiicei sale toata povestea din tinerete.
Filmul este plin de momente bine gandite...unele amuzate, ironice, altele mai putin....Pot spune ca nu imi pare rau ca m-am uitat la film....chiar daca dupa 2 ore incepusem sa ma intreb cat mai dureaza. Rolurile principale sunt jucate de Brad Pitt alaturi de Cate Blanchett, asa ca nu veti regreta...filmul dupa parerea mea e superb. Nu stiu cat ati inteles din cate am aberat eu pe aici....dar uitat-va la el cand nu aveti ce face pentru ca nu aveti ce pierde....actiunea te prinde in fata monitorului fara sa vrei. Vizionare placuta !

05 februarie, 2009

The Witcher Complete Review



In sfarsit, l-am terminat. Nu. Nu ma refer la dosarul meu cu subiecte de bac ci ma refer la RPG-ul The Witcher. El a aparut e drept prin 2007, dar n-am avut posibilitatea sa-l joc, din diverse motive, decat incepand din vara aceasta. Si uite asa dupa 6 luni de joc discontinuu si sporadic am reusit sa savurez momentul orgasmic al oricarui RPG si anume filmuletul de la final :D.
The Withcer are la baza un roman al scriitorului polonez Andrzej Sapkowski si a fost creat de baietii de la CD Projekt din Polonia. Tu joci rolul unui asasin mutant special creat de oameni pentru a elimina strigoi, monstri, etc si care este inviat dar isi pierde partial memoria. Ma rog, la inceput tre sa recuperezi niste secrete etc etc si cacatul se afunda pana ajungi sa participi la un razboi civil. De-a lungul jocului esti obligat sa alegi de partea cui esti. Evident ca am ales neutralitatea pentru ca toti erau niste blestemati si am decis sa-mi fac singur dreptate :)). Povestea este destul de complicata ca sa nu pomenesc si de side-questuri care sunt multe si destul de inbarligate si inzorzonate si care sunt oarecum obligatorii daca vrei sa ai level si sa termini jocul.

Ce poti face tu? Pai e simplu. Incepi cu o sabie de otel de rahao buna pentru unele bestii si oameni si apoi incet iti faci arsenal:un topor, un cutit sau o torta. Parca prin chapter 2 primesti si sabia de argint cu care omori strigoii si fantomele si etc. Inveti 5 magii care sunt mai mult sau mai putin folositoare (Igni este cea care iti trebuie cu adevarat). Iti faci potiuni singur si bombe si otrave pentru sabii. Esti dat draq cu alte cuvinte.

La gameplay e placut. Grafica este destul de generoasa, muzica este in regula (cateva melodii sunt aici ). Filmuletele si dialogurile sunt bunicele.

In mare este un joc reusit si vi-l recomand. Primeste de la mine un 9 (pe GameSpot.com a luat 8.5 :( ).



















04 februarie, 2009

Omul se naste violent



Hai ca v-am stricat cheful de a mai zambi cateva minute. Ce sa zic, am cautat niste chestii socante ca poate ne mai trezim si noi la realitatea din lume, nu din Romania. Cu totii stim ce este in Romania. Nu ma mai misca asa ca inainte, a devenit o rutina. Asa ca am inceput sa gandesc la scara mare. Pamantul cunoscut ca Terra, (o mai avea si alte denumiri) de ce suntem noi atat de protejati fata de restul planetelor? De ce la noi exista conditii ca viata sa existe? De ce am aparut noi, ca intr-un final sa disparem iarasi? Ce putem face la scara globala? Nimic! Viata pe Pamant a devenit o rutina din ce in ce mai sufocanta, mai depresiva. Razboiul, politica, economia, viata "moderna", ziarele, vedetele, starrurile, ce reprezinta ele de fapt? O preocupare fara viitor cred eu. Singurii oameni de pe aceasta planeta care doar incearca sa gandeasca la scara masiva sunt cei ce lucreaza in domeniul spatiului, ai universului, aia de la MIT, NASA, SETI, si celelate programe menite sa ajute la descoperirea frontierelor din afara acestei bile nenorocite. Oamenii care au iesit in spatiu, cosmonautii, aia au vazut o alta dimensiune a vietii, eu unul asta as vedea. Masivitatea epica a Universului te pune pe ganduri multa vreme si nu reusesti sa ii dai de cap, nu cred ca o sa reusim vreodata. Noi suntem putini, sunt si mai putini cei pe care ii preocupa, iar universul e mare, imens, gigantic, nu are limite. Am vazut un maraton pe Nat Geo, recunosc, ma las purtat de val, un maraton cu si despre spatiu pe care recunosc m-a luat prin suprindere. Eu credeam ca stiu ceva, adica ce e asa greu, o planeta cu viata, alte cateva planete ce orbiteaza in jurul unui Soare si in rest ...fenomene: asteroizi, comete, explozii solare, etc. De fapt totul e foarte complex si epic. Pfff de ce ne place noua sa ne pierdem timpul prin biserici cautand "adevarul" cand adevarul nu se afla intr-o cladire, el trebuie cautat in alta parte. Fiind student la arhitectura, mi-ar fi placut sa ma orientez spre domeniul asta, dar nu am realizat amploarea subiectului, s-au m-as fi facut "professional" skater, as strange niste bani aici as fugi in state acolo unde se afla casa mama acestei manifestari si mi-as trai viata, fara sa imi fac griji de lume. Hai ca nu mai pot, deja am un gust amar pe subiectul asta asa ca va las cu Ernie si the Cookie Monster, cand noi aveam Muppets cand eram mici ei aveau Sesame Street, enjoY, have a nice day, zambiti :D