19 februarie, 2009

Ora de muzica : Korn




Ceea ce voi scrie azi e un inceput pentru ce va urma in ceea ce priveste gusturile muzicale ale generatiei manelo-house.

Astia este o trupa de manelo-rock ce au debutat in -guess where- America :D Sunt arhicunoscuti printre randurile roacherilor deoarece cand s-au lansat prin anii 90 (perioada de aur a muzicii in general) au lansat odata cu ei un stil nou de galagie si anume nu metal. Astia au influentat cel mai mult genul asta nu metal la inceput primele lor albume sunau foarte agresive, tobe patrunzatoare timpanului parca sunt ritmate pentru un Kalashnikov, basul acela slapuit cu inspiratie hip-hop iar versurile destul de negre si cu o atitudine 'fuck you state of mind'. Pe scurt oamenii isi exprimau neplacerile si esecurile in randul relatiilor cu prietenii, familia, iubitele, etc...persoane fizice. De asemenea au venit cu un stil nou de imagine pe scena, erau ceva de genul intr-un subsol intunecos, niste tzoale adidas track suit, codite de mai multe feluri si stilul cocosat de a te zbengui, foarte cool atunci, si parerea mea e ca e si acuma, daca stii cum.

Dupa ce au scos 3 albume rasunatoare si galagioase ca sound, etee ca s-au dat pe brazda. Un chitarist cica l-a gasit pe Iisus ( se pare ca nu avea o viata prea fericita, cu amfetamina si droguri cu bautura nu prea avea un viitor si cica intr-o zi i-a trimis ala de sus un sms sa vina la El)si si-a dedicat viata lui facand o baie in raul Iordan baptizandu-se (cred ca asa se scrie). Unu a plecat restu au ramas si au scos niste albume si niste piese de rahao numai bune de scos banii si atat. Sound melodios, solistul saracul nu prea mai poate, ce sa mai...viata dupa 2000.

In prezent au mai ramas decat 3 din vechea trupa solistul Jonathan Davis, basistul "Fieldy" si chitaristul "Munky", tobosarul e nou ca ala vechi nush ce treaba are.
In prezent ard gazul prin lume cica, participa la turneul la fel de arhicunoscut "All in the Family" la americani, si cam atat.

Personal va recomand primele 3 albume care sunt geniale, au atmosfera aia de '90 incorporata, celelalte sunt mai pentru d-astia melodiosi si dubiosi. In final sunt niste clasici in materie de muzica manelo-rock, au venit cu idei noi cat au putut si au lasat loc la altii sa contribuie la acest gen nu metal ( o sa vedeti mai tarziu ). Care vor mai multe detalii sa caute pe wiki acolo o sa gasiti detalii en gros. To be continued..

Un comentariu:

  1. Mestere.. mai scrie despre ore de muzica. Mai vreau sa invat de la tine ca sunt nou in domeniu si nu stiu prea bine.

    RăspundețiȘtergere