06 februarie, 2009

The Curious Case of Benjamin Button


Well...ce sa fac eu in minunata zi de vineri...si cand zic minunata nu exagerez...afara a fost prea cald pentru luna asta cel putin .Pentru ca nu am iesit din casa,m-am uitat la acest film despre care am auzit face furori. M-am inarmat cu o cana enorma de cafea,ca na...e lungmetraj...are aproape 3 ore. Filmul cica este o adaptare dupa nuvela lui Scott Fitzgerald de prin 1920.
Ok...acum sa nu plictisesc...despre ce e vorba in film?
Pai ideea de baza a filmului este ca personajul princilpal...Benjamin Button este un pic diferit fata de ceilalti...de ce zic asta? Pentru ca el s-a nascut batran...iar fiecare an ce trece il face mai tanar. Cum adica s-a nascut batran? Pur si simplu suferea de o "boala" de care desigur ca nu a auzit nimeni....el se naste la 80 de ani...si in timp ce "creste" .... el intinereste . La nastere, mama acestuia moare, iar tatal, credea ca fiul sau este un monstru...copilul avand fata zbarcita a unui mosneag. Acesta il abandoneaza pe copil langa casa unei femei de culoare , care avea grija de batrani.
"Big momma" aceasta se induioseaza cand vede copilul si il creste ca fiind al ei. Copilul alias bosorogul tanar....creste cu ceilalti mosnegi si ii vede pe toti cum mor...numai el intinerind. Invata sa cante la pian,se imprieteneste cu o fata roscata de vreo 7 ani....(nu e corupere de minori...si el era tot la fel de in varsta doar ca nu o arata =)) ) . Acest Benjamin la varsta sa "inaintata" sau nu...se angajeaza pe un vas maritim,fiind pasionat de necunoscut.
O faza tare din film este cand acest comandant al navei ,il intreaba pe Benjamin "daca i se mai scoala " la varsta lui....la care el raspunde ca da,doar duminicile:))) ...apoi comandantul il intreaba cand a fost ultima oara cu o femeie....raspunsul era desigur ca niciodata....intrucat el avea 7 ani .... Comandantului i se face mila de Button si il duce la un bordel....cireasa de pe tort este berea pe care o bea dupa partida de sex, astfel incat BB (Benjamin Button)se imbata dar nu uita niciodata acea seara mirifica pentru el :)) . Toata aceasta poveste este spusa de o baba pe patul de moarte catre fiica sa , amintind de exact aceeasi idee ca in Titanic....aceeasi baba care isi aminteste de tinerete. In acest film...baba este tanara roscata de care vorbeam...iar fiica acesteia,se va afla ca este fiica ei cu benjamin. Personajul nostru principal,BB, ....ia parte la razboi, se indragosteste de o alta baba (fosta inotatoare)....iar cand face 27 de ani (in tot acest timp el intinerind considerabil) se intalneste cu vechea lui prietena din copilarie...roscata,cu care ajunge sa se "combine" . Aceasta a fost balerina...dar soarta face datorita unui accident de masina,sa nu mai poata practica baletul.Ea se muta cu Benjamin...incepand astfel o frumoasa poveste de dragoste. In acest moment amandoi sunt "tineri " in adevaratul sens al cuvantului.Benjamin devine "cool" :isi ia motocicleta ... barca...ochelari de soare de fitze si se distreaza alaturi de roscata in duplexul cumparat.Totul e perfect pana cand BB afla ca femeia lui e insarcinata. O teama il cuprinde....aceea ca fiul/fiica lui sa nu se nasca cu aceeasi problema ca el....Intr-un final tipa naste o fata complet sanatoasa...dar Benjamin este nevoit sa plece intrucat nu vrea ca roscata sa trebuiasca a-l creaste si pe el alaturi de fiica sa. La sfarsit...cei doi se revad,roscata ajunge baba, iar Benjamin devine prunc....murind in bratele acesteia.
Fiind un happy ending....moare si baba in final , dupa ce ii spune fiicei sale toata povestea din tinerete.
Filmul este plin de momente bine gandite...unele amuzate, ironice, altele mai putin....Pot spune ca nu imi pare rau ca m-am uitat la film....chiar daca dupa 2 ore incepusem sa ma intreb cat mai dureaza. Rolurile principale sunt jucate de Brad Pitt alaturi de Cate Blanchett, asa ca nu veti regreta...filmul dupa parerea mea e superb. Nu stiu cat ati inteles din cate am aberat eu pe aici....dar uitat-va la el cand nu aveti ce face pentru ca nu aveti ce pierde....actiunea te prinde in fata monitorului fara sa vrei. Vizionare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu