03 martie, 2010

Portal Review

M-am jucat Portal. Foarte tare! Foarte tare, cum te bagi tu mititel asa prin gaurile alea albastre si portocali, ualeu, mamaa , mamaaa si vai de mine! Dar sa o luam cu inceputul. Tu esti un cobai, pe nume Abby, care este introdus intr-un set de nouasprezece testchambers, pe care le depasesti utilizandu-te de portalgun. Portalgun-ul este asemanator cu Zero Point Enery Field Manipulator-ul sau GravityGun, cu diferenta ca acum ai posibilitatea sa generezi doua portale prin care sa traversezi.
In camerele de teste vei intalni si alte obiecte de care o sa te folosesti ca sa rezolvi puzzle-urile : bile de energie sau cuburi, si diverse capcane: turete enervante, bai de acid, pereti care te strivesc si campuri electro-magnetice care te omoara pe loc.
Dupa ce traversezi toate obstacolele, devii prima persoana care supravietuieste si ti se pregateste o petrecere cu tort ( yahuu!), dar, mai intai, o sa vezi cum pornesc un robot numit GlaDos. Bineinteles ca totul degenereaza si va fi nevoie ca tu sa salvezi ziua.
Finalul, te surprinde ranita grav si salvata de un angajat Aperture, dar cu robotul distrus.
Motorul grafic este cel de la HL2, deci nu mai merita comentarii. Atmosfera este decenta, iar interventiile muzicale in timpul bataliei finale te tin in priza.
Tinand cont ca ideea jocului este geniala (fara exagerare), dar lungimea efectiva este relativ mica (l-am terminat intr-o dimineata), Portal primeste nota 9.5. Pozele va rog!
p.s. Am uitat sa editez print-screenurile si imi este lene sa o fac.
p.p.s Sa va uitati atenti la poza cu tipul si tabla si la aceea cu fisa cu FAILED pe ea :))


















2 comentarii:

  1. ia-ti call of duty world at war. termina-i misiunile(4ore maxim) si apoi te poti juca cu nazi sombies. iti iei ce arma vrei tu si esti inchis intr-o casa in care intra din ce in ce mai multi zombie. tu tre-i sfarteci pe toti fiindca daca-ti fute unu o palma te-a terminat. e pe runde. e incredibil de tare si ridicol de greu. eu n-am trecut de runda 13, si nu exista nici un final in modu ala. surviving against zombies!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaa jucat , jucat. Pai ce credeai? Stiu ca e foarte greu dar tocmai asta este hazul. Nu-mi amintesc la ce nivel am ajuns, dar stiu ca am stat ceva la calculator.

    RăspundețiȘtergere