09 iulie, 2009

Margarit, un copil fericit

Margarit crescuse de vreo 50 de cm, avea barba portocalie,burta de bere si chelie intre urechi, iar asta pentru un locuitor din Maripule inseamna ca a ajuns la maturitate. Astfel Marilena, mama-fiinta a lui Margarit, ii spune ca e timpul sa-si cunoasca tatal. Baiatul deveni nerabdator si o intreba cum se va intalni cu el:
- Si, mama-fiinta, unde il pot gasi? Cum il voi recunoaste? Cum arata?
- Ultima persoana care l-a vazut este matusa ta Magdalena.
- Dar mama, matusa este o vaza ciobita.
- Da, cunosc acest lucru dar poti vorbi prin telepatie cu ea. Poftim sun-o de pe antena mea de Digi ca am ganduri gratuite si 10 posturi porno cu imagini 3D.
Margarit a format numarul increzator. Telepatiefonul matusii suna cu o melodie de Zavaidoc dar remixata de Basshunter. Teleconversatie a fost rapida si exacta.
Tatal lui Margarit era la eterna bodega de cartier fitos servind probabil un vin rosu de pepene galben la biscuiti cu crema de suflet. Baiatul isi ia bicicleta rosie cu buline verde electric si merge cu viteza luminii lasand urme cu cele 8 cauciuri ale bicicletei. Ii placea sa mearga cu bicicleta dar simtea mereu ca este urmarit. Era fantoma lui Lance Legstrong care alerga ca nebunul cautand un tricou galben, verde, alb si cu buline roz.
Dupa patruzeci de nopti ploioase, Margarit ajunge la respectivul local. Isi intareste frica si intra fara sa dea din nari. Tatal sau il astepta la o masa din lemn de nuc cu o fata de masa rupta intr-un loc.
Margarit se aseaza la masa lui si cere un suc natural de vise cu un strop de cosmar pentru ca era deja baiat mare.
- En taro adun, fiule! Ai venit sa-mi ceri nemurirea? spuse parintele sorbind din galeata de pamant.
- Nu. Am venit sa-ti spun ca nu-mi doresc blestemul nemuririi.
- De ce fiule? E un lucru grozav de nesabuit!
- Nu. Iubirea este nesabuita, iar eu iubesc.

Un comentariu: