08 iulie, 2009

Sa fiu cea mai detestata existenta din infinitul acesta?

Timpul se opreste din numarat pana la infinit si pierde numaratoarea. Odata cu pierderea numaratoarei existenta sa este pusa in pericol. Simte cum se topeste si devine nimic. Incearca sa numere iar dar cauza sa este pierduta. El dispare.
Vazand acestea, Scanteie intelege ca trebuie sa nasca un alt Timp. Se pune pe treaba: isi face cont de hi5, intra pe matrimoniale si se duce la Din Dragoste. Pana la urma se combina cu Nikita cu care dupa cateva partide de amor grele si atemporale il naste pe Timp Junior. Timp Junior semana leit cu Scanteie. Atata doar ca Juniorul avea un neg undeva dupa urechea dreapta.
Dupa nastere, Scanteie l-a luat pe Junior sa-i prezinte lumea si sa inteleaga care este menirea sa.
- Tata, de ce toata lumea sta pe loc? De ce stelele nu explodeaza? De ce nu apare viata noua? De ce nu moare cea veche?
- Pentru ca te asteapta pe tine, fiule.
- Pe mine? Dar cum pot eu sa-i ajut? spuse baiatul mirat grozav.
- Tu fiule vei fi motorul acestei lumi. Universul va fi prietenul tau cel mai bun. O sa va jucati. O sa va indragostiti. O sa va iubiti si din iubirea voastra vor aparea noi vieti si cele vechi vor muri.
- Dar Tata eu nu vreau sa aduc moartea. Vreau sa aduc doar viata.
- Imi pare rau dar nu se poate. Moartea inseamna viata.
- Sa fiu cea mai detestata existenta din infinitul acesta? Aceasta este ingrata mea misiune? spuse baiatul plangand in hohote si stergandu-si lacrimile cu maneca de la camasa sa mov.
- Fiecare trebuie sa-si faca datoria. Aceasta este datoria ta.
Fiecare privire a parintelui sau ii crapa inima si mai tare asemeni unui bustean spintecat pentru scobitori. Tatal il imbratiseaza si-i da un ceas Rolex.
- Acest ceas te va ajuta sa-ti indeplinesti obligatiile. Sa ai grija de el deoarece este din praf stelar. Eu acum o sa plec. Am incredere in tine. Ramai cu bine! si pleca in etern.
Baiatul inca suspina. Se imbarbata si incepu numaratoarea. Ceasul sau se misca. Planetele se urnira. Viata sarea acum frenetic peste tot. Pacat totusi ca numaratoarea inseamna moarte.

Un comentariu: