10 august, 2009

Despre moarte

Eu unu sunt neutru in ceea ce priveste aspectul asta. Nu pot sa cred ca exista 2 locuri dupa moarte: raiul respectiv iadul, locuri in care ori stai ca orbul fericit forever sau faci bai dese si regulate in smoala, hai pe bune nu pot sa ma faci sa cred balivernele astea. Sau ca undeva acolo sus (nush de ce sus, din moment ce Pamantul e aproape rotund, nu prea exista verticala dominanta 'sus') acolo 'sus' exista un mos cu o barba ce se distreaza cu oamenii dandu-le vieti triste sau fericite, norocoase sau mai putin norocoase, hai pe bune, ce e asta telenovela la nivel spiritual?
Deci, daca ma intreaba cineva ce crezi ca se intampla dupa ce mori o sa raspund sec: nu stiu! Dupa ce voi muri oi afla sau nu oi afla, depinde ce se intampla...poate nimic, totul se rezuma la nimic sau poate o alta lume asteapta, un alt nivel, o alta dimensiune spirituala, ceva de genul, de neinteles pentru oameni. Dupa cum spunea si Nicholas Cage in 'Knowing', poate ca toate lucrurile au un rost, sunt sortite avand un destin, o destinatie sau totul e o intamplare aleatorie, o coincidenta, nu exista un scop suprem. Asta insemnand ca dupa ce omul moare...asta e tot, nimic nu se intampla mai departe. Nimic. Nu exista durere, sentimente, nevoi. Nu sunt pentru si nici contra oricaruia dintre teorii. Nu o sa imi pierd viata rugandu-ma la ora fixa stand pe un covoras crezand ca imi pot cumpara locul in rai, nu o sa fiu nici extremist sa sustin ca nu exista spiritualitate in lumea asta, pur si simplu voi merge pe valul meu, pe care am fost lasat, pe apa mea. Unde ma duce? Undeva, ca doar a fost pus in miscare, acum de ce sa dramatizez calatoria? Dar...dar de cine a fost pus in miscare? Sa fie o coincidenta de evenimente, de reactii chimice si biologice? Norocul a facut ca toate astea sa se uneasca dand viata? Totusi, noi nu cumva suntem singuri? In general? Da, poate exista viata si alte lumi dar sunt sigur ca la felul cum evolueaza omul, sunt sigur ca nu vom afla noi singuri asta. Si daca aflam? Nu tot murim? Luam cu noi raspunsul? Sau doar ii ajutam pe cei ramasi in viata? Sunt prea multe intrebari ca sa ma pot hotari ce se intampla cand mori, punct! Poate ca daca voi ajunge si mai batran, voi deveni mai altfel, poate ma voi schimba si ma voi alatura unei ideologii...sper sa nu. Eu in momentul de fata nu mi doresc moartea, e prea emo :)) si nici nu sper la moarte, e un sentiment de indiferenta fata de asta, ar fi mai 'bine' sa mori tanar, fericit ca ai trait cele mai pretioase momente ale vietii, practic ai trait viata pana la 30 ani sa zicem. Dupaia totul se duce draq. Hai sa ne casatorim, hai sa facem copii, sa traim terorizati si stresati de copii nostri, de neajunsurile vietii mature. It sux! Sau poate ai noroc si ajungi mare bashtan de smardan, bogat plin de faima, bani si femei, impacat cu viata ta, asa cum crezi tu ca e bine sa fie si nu ai nici un stres. Viata are prea multe variabile, cum sa incerci sa le convertesti intr-un singur sens? Religia a adus numai moarte de la infintarea sa de catre OM! Lumea inca moare din cauza religiei. O fi ceva predestinat sau pare cam aleatoriu, asa singuri, murim...toti murim si gata, mai departe...exista mai departe? Maybe I will see you in the next life.

Bah sa nu ma luati in serios:)) nu ma sinucid/tai vene, etc...plm ziceam si eu niste pareri, hai noroc! nu deveniti emo sau tristi, pierdeti timp pretios cu asta! Enjoy living si nu va mai faceti probleme/nu le mai cautati. Dar daca va cauta ele pe voi..ei bine asta incercam sa spun..viata e aleatorie poate.

2 comentarii: