17 august, 2009

Recomand: lumea Silent Hill



Fie ca ati jucat Silent Hill sau nu, filmul este foarte bun, pe langa porcariile facute dupa jocuri gen Bloodrayne sau Hitman. Asta si cu Tomb Raider si poate Resident Evil merita sa fie numite cat de cat filme...Ecranizarea e veche, a aparut prin 2006 si l-am asteptat cu nerabdare atunci sa apara. Si a meritat :D Mi-a placut ca a respectat in proportie de 90% scenariul si structura jocului, nu a avut multe improvizari 'vizionare' de catre regizori. Acum inainte sa vedeti filmul v-as recomanda si jocurile. Primul Silent Hill e cam vechi, prin 99 si-a facut aparitia, mai intai pe console, deoarece jocul a fost conceput de cei de la Konami creatorii genului survivor horror, respectiv Resident Evil, jocurile au fost concepute mai intai pentru console si mai apoi portate pe PC, si de aici rezulta controlul irascibil pe PC, dar se poate trece cu vederea odata cu trecerea timpului, butonand. Silent Hill s-a facut remarcat mai ales din cauza atmosferei tensionate pentru care e bine cunoscut, multi altii au incercat sa copieze/sa recreeze acest aspect, esuand lamentabil bineinteles. In fine, de vreo 2 saptamani ma tot joc Silent Hill 2, l-am jucat si pe primul vreo 2 ore :)) era prea vechi ca sa mai insemne ceva. Dar 2-ul este bomba! La fel se intampla si cu Silent Hill 3, l-am jucat si pe acesta si nu pot spune decat ca se merita a fi un sequel de exceptie. In schimb SH 4 m-a lasat cu buza umflata, mai bine o lasau moarta. Si mai de curand (2008)aparusesi si SH Homecoming, si din cate am vazut din trailere pare ca a revenit de unde a plecat, dupa ce termin cu 2-ul ma apuc si de el.

Acuma voi cita din XtremPC nr.39 din ianuarie 2003, articol scris de Adrian Dorobat cu referire la Silent Hill 2 : " SH 2 este unul din titlurile care te sperie cu adevarat si te fac sa vrei sa dormi cu lumina aprinsa...Sudori reci, respiratie anevoioasa, muschi incordati, aceste ingrediente nu lipsesc si nu va doresc sa aveti un prieten care sa vina tiptil si sa faca 'bau!' pe neasteptate. Indepartarea animalelor de companie pe durata jocului este si ea recomandata. Pentru binele lor, dar si al vostru, pentru ca nu se stie cu ce le confundati pe intuneric. Per total un titlu interzis cardiacilor."

Deci, esti fan genului horror? Vrei senzatii tari la miez de noapte? Baga mare si afunda-te in lumea Silent Hill dar ai grija, gardianul decide cand deschide poarta spre iesire. Cine e gardianul? Urmariti filmul :) jucati jocurile, 2 si 3-ul recomand. Povestea din film are legatura doar cu primele 2 jocuri. Ce sa mai...japonezii astia le au nu gluma.

2 comentarii:

  1. top 3 filme horror vazute la vremea lor
    1 the blair witch project
    2 wrong turn(ala cu strumfuletzii cu un ochi)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alien si Aliens sunt boshii

    RăspundețiȘtergere