03 august, 2009

Medieval Total War II Review



Cu toate ca ma joc MTW de un an aproape nu am apucat sa scriu impresii despre el. Nu este un joc nou si probabil va plictisesc cu el dar cu toate acestea eu il recomand pentru ca este reusit.

Presupun ca toata lumea stie seria Total War (incepand cu Shogun of course) dar daca nu stiti va explic. Total War este un joc platform cu ture gen Heroes (bah daca nici pe asta nu-l stiti ...) in care iti iei o natiune si cuceresti Europa, Asia Centrala, Arabia, Nordul Africii si o parte din America. Fiecare factiune din cele 17 cu care poti juca are propria personalitate. Nu propun nicio factiune pentru ca e foarte usor sa inlocuiesti calitatea prin numere imense si upgraduri la arme si armura. Bineinteles fiecare tip de unitate are rolul ei bine definit : sulite pt aparare impotriva oricui, arcasi pt missile attack, sabii pentru atac si aparare, cavalerie pentru imprastiat formatiunile compacte si atac rapid, plus urmarire pe campul de lupta, si masinarii de razboi pentru ziduri dar si ribaulturi si rocket launchere pentru unitati. Nu intru mai departe in detalii pentru ca e anost, dar va spun ca eu prefer sa joc cu armate imense de sabii si cavalerie grea. Aaa si obisnuiesc sa trimit un general in egipt si zonele vecine pentru a recruta mercenari sudanezi. Sunt excelenti pe atac si te pot face imbatabil.

Asezarile sunt de doua feluri: fortarete si orase. Fortaretele aduc bani putini dar ai acces la unitati mult mai bune pe cand orasele iti aduc bani dar ai un numar limitat de optiuni pentru armata ta. Cheia succesului este echilibrul intre cele doua tipuri. Eu obisnuiesc sa transform fortaretele in orase imediat dupa ce m-am asigurat ca sunt departe de inamic. In plus, orasele vin cu avantajul ca pot tine garnizoana gratis fara plata de sustinere.

Generalii sunt membri de familie sau alesi dupa fapte eroice dintre capitani. Ei pot construi turnuri de supraveghere, forturi pentru aparare cand esti izolat si pot recruta mercenari. Pe langa ei, mai ai diplomati, spioni (foarte utili pt ca pot deschide poarta cetatii in cazul unui asediu), asasini, negustori (inutili) si preoti. Preotii te ajuta sa aduci religia in zona respectiva si astfel aduci liniste si ordine. Daca esti catolic vei fi la cheremul papei care iti va cere sa faci diverse chestiuni inclusiv cruciade (pe care le poti cere si tu). Nasol este ca daca te lupti cu un alt catolic poti fi excomunicat si asta iti va aduce neliniste in teritoriu si o posibila cruciada pe cap:)). Daca esti musulman poti cere jihhad impotriva unor asezari dar nimic interesant.

In rest ce sa mai zic... vedeti ca sunt doua invazii mongole in est si una timurida dar nu va agitati pana nu isi stabilesc un homeland, lucru care se intampla cand ajung in regiunea Kievului sau respectiv Tbilisi. Puteti sa asteptati sa se imprastie catre toate regiunile si sa-i casapiti incet sau puteti sa va chinuiti in estul Rusiei si sa-i starpiti inainte sa se imprastie. Dezavantajul variantei doi este ca sunt armate uriase cu generali experimentati si soldati experimentati si excelent echipati. Merg ambele deci ...
Mai aveti si barci dar nu puteti vedea luptele pe mare. Barcile sunt excelente pentru transport si o sa aveti nevoie de ele ca sa ajungeti in America.

Eu ii ofer nota 9,75 si sper sa va placa. Poze din belsug ca avem ...















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu