30 octombrie, 2009

Pentru scaune sa mori!

Papagalii se pregatesc de cina. Au gatit friptura de nuc si garnitura de stevie. Le lipsesc insa scaunele. Nu pot sta la masa fara scaune! Astfel papagalii se strang in Marele Consiliu Papagalicesc si decid dupa doua milenii de cearta telepatica sa formeze un comando de papagali care sa fure scaune de la rame.
Comando-ul era format din trei papagali rosii, un sfert de papagal cu aripi albastre, un liliac alb-negru si doua randunici care sa-i ghideze pana in cazemata ramelor situata in parc la Plumbuita undeva sub un dud uscat.
Au mers ei doua zile si o saptamana de nopti si au ajuns intr-un final in fata portilor de mazga in spatele carora se aflau scaunele pliante muuult ravnite. Ei dau cu banul si liliacul pierde dupa ce i-au masluit moneda cu o bricheta cu beculet. Fortat de situatie, liliacul se apropie tip-til de poarta dar este atacat de o buburuza turbata cu coltii cat un castravete si cu spuma carbonica la urechi. Era cea mai infricosatoare insecta draguta din lume si pe dedesubt parea invincibila.
Situatia era maro. Ei se gandesc ceva timp si dibacesc un plan: vor ataca buburuza cu ceai negru si bete de lana. A doua zi seara ei ataca buburuza in timp ce ea se uita la Madalin Ionescu si o surprind exact in momentul in care Nikita si Naomi cantau. Scoasa din minciuni, buburuza ii face zeama de varza in timp ce pe fundal canta "La mijloc de balta" in interpretarea celor doua dive. Ramas mai la coada, sfertul de porumbel o prinde pe gargarita cu nasul in batista si o loveste cu mila peste palma cu rigla. Buburuza face implozie si din ea se nasc trei panselute si un carnat de post. Sfertul de vrabiuta foloseste carnatul sa deschida poarta si astfel fura un set de patru scaune pliante de productie comunisto-chineza.
El se intoarce acasa si este declarat prim-papagal al blocului. Din pacate, cand masa trebuia sa inceapa, au realizat ca ciorba de burta se racise si mustarul pentru mici expirase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu